Verkkouutiset

Bob Dylan vaarassa menettää 8 miljoonaa kruunua Nobel-rahoja

Bob Dylanin täytyy pitää Nobel-luentonsa viimeistään kesäkuun 10. päivä saadakseen kahdeksan miljoonan kruunun palkintorahat, kertoo ruotsalainen iltapäivälehti Expressen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Bob Dylan on tulossa Tukholmaan konsertoimaan ensi viikonloppuna, mikä on Expressenin mukaan johtanut arveluihin siitä, että hänen Nobel-luentonsa aika alkaisi olla lähellä.

Ruotsin Akatemiassa ei kukaan kuitenkaan ole kuullut pihaustakaan Dylanista eikä hänen luennostaan.

Akatemian sihteerin Sara Daniuksen mukaan Dylan on tietoinen siitä, että hänen täytyy pitää Nobel-luentonsa viimeistään 10. kesäkuuta, jotta palkintorahat voitaisiin maksaa hänelle.

– Niin Nobel-säätiön säännöissä todetaan. On kuitenkin hänen oma asiansa, mitä hän päättää tehdä, Danius toteaa blogissaan.

Missään tapauksessa Nobel-palkintoa ei kuitenkaan oteta häneltä pois. Bob Dylan on ja pysyy vuoden 2016 kirjallisuuden Nobelin saajana.

Nobel-komitea ilmoitti Dylanin palkinnosta viime lokakuussa. Dylan kertoi vasta lokakuun lopulla ottavansa palkinnon vastaan mutta ilmoitti, että ei pysty osallistumaan palkintoseremoniaan.

Seremonia järjestettiin 10. päivä joulukuuta Tukholmassa. Dylanin palkintopuheen piti Ruotsin akatemian jäsen Horace Engdagl.

Puheen jälkeen Dylanin ystävä Patti Smith esitti klassikon A Hard Rain’s A-Gonna Fall. Smith kuitenkin unohti kappaleen sanat kesken esityksen.

– Anteeksi. Olen niin hermostunut, Smith pahoitteli Rumba-lehden mukaan,

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)