Verkkouutiset

Mahtuu kämmenelle ja painaa 14 grammaa – tällainen on seuraavan sukupolven vakoilulennokki

Seuraavan sukupolven vakoilulennokit ovat kooltaan pieniä. Silti niihin mahtuu kolme kameraa ja ne pystyvät ottamaan teräväpiirtokuviakin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Norjalaisen Prox Dynamicsin kehittämä vakoilulennokki ”PD-100 Black Hornet Block II” on pienikokoinen kauko-ohjattava helikopteri. Yhtiön mukaan se on maailman pienin käytössä oleva miehittämätön lentojärjestelmä, kertoo Fox News. Hintaa laitteelle kertyy n. 23 000 – 39 000 euroa kappaleelta.

Painoa lennokilla on vain 14 grammaa ja pituutta kymmenisen senttimetriä. Järjestelmä koostuu kahdesta lennokista, ohjaimesta ja näytöstä, joka näyttää reaaliaikaista kuvaa lennolta. Kameroita koneesta löytyy kolme ja se pystyy ottamaan myös teräväpiirtokuvia.

Lennokki pystyy 16 kilometrin tuntinopeuteen ja lentoaikaa sillä on koostaan huolimatta n. 30 minuuttia. Käsiohjauksen lisäksi lennokin voi ohjelmoida lentämään haluttuihin GPS-koordinaatteihin automaattisesti.

Lennokin aiempaa kehitysversiota on käytetty mm. brittijoukkojen toimesta Afganistanissa, missä sitä on käytetty tarkka-ampujien etsimiseen ja maaston tiedusteluun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)