Verkkouutiset

Carl Bildt Itä-Ukrainan levottomuuksista – ”käyttäisimme kaikkia keinoja”

Ruotsin ulkoministeri Carl Bildtin mukaan Ukrainan hallinto voisi puuttua Itä-Ukrainan levottomuuksiin tarvittaessa voimakeinoin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Jos laittomat aseistetut ryhmät valtaisivat virastoja ja poliisiasemia Ruotsissa, käyttäisimme kaikkia mahdollisia keinoja järjestyksen palauttamiseen, Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt totesi Twitterissä.

Bildt on myös todennut Ruotsin tukevan voimakkaan tukipaketin myöntämistä Ukrainalle kansainväliseltä valuuttarahasto IMF:ltä.

EUObserver-uutissivuston mukaan EU-maista myös Luxemburg ja Liettua tukevat voimakeinojen käyttöä Itä-Ukrainan venäläismielisiä mielenosoittajia vastaan.

Kun valtion olemassaolo on vaarassa, tuemme Ukrainan oikeutta puolustaa itseään ulkoisilta uhkilta ja torjua separatismia ja jatkuvia provokaatioita, Liettuan Yk-lähettiläs Raimonda Murmokaite totesi YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa sunnuntaina.

Itä-Ukrainan tilanne kärjistyi voimakkaasti viikonloppuna. Aseistetut venäläismieliset joukkiot ovat vallanneet hallintorakennuksia muun muassa Donetskissa, Harkovassa ja Luhanskissa. Kahakoissa on kuollut joitakin ihmisiä ja loukkaantunut useita.

Asiantuntijat pelkäävät Ukrainan tilanteen voivan kärjistyä jopa sisällissodaksi, mikäli maan itäosien levottomuuksia ei saada kuriin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)