Verkkouutiset

USA:n johdosta väistyvä Joe Biden: Venäjän vastaisia pakotteita ei tule poistaa

Väistyvä Yhdysvaltain varapresidentti vetoaa tulevaan USA:n hallintoon, että sen tulee auttaa Ukrainaa Venäjän uhan torjumisessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain väistyvä varapresidentti Joe Biden vetoaa kansainväliseen yhteisöön, että Venäjän vastaisia pakotteita ei purettaisi, kertoo International Business Times. Hänen mukaansa kansainvälisen yhteisön on vastustettava Venäjän aggressiota. Biden puhui toimittajille Kiovassa viimeisellä virallisella ulkomaanvierailullaan.

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump on sanonut, että USA voisi purkaa Venäjän vastaisia pakotteitaan, jos Moskova suostuisi vähentämään ydinasevarusteluaan.

Biden sanoo, että G7-maiden ja EU:n tulisi poistaa Venäjän vastaiset pakotteet vasta, kun Venäjä olisi pannut täytäntöön rauhansopimuksen Itä-Ukrainassa.

Lisäksi Biden vetosi tulevaan USA:n hallintoon, että Yhdysvaltain tulee auttaa Ukrainaa Venäjän uhan torjumisessa.

– Taistelette sekä korruption syöpää että Kremlinin hellittämätöntä aggressiota vastaan, Biden sanoi seisten Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon vieressä.

Poroshenko sanoi Bidenille Radio Free Europen mukaan toivovansa, että Ukrainan kysymys tulee yhdistämään amerikkalaiset poliitikot ja että se pysyisi korkealla heidän prioriteettilistallaan.

– Kaikki, jotka jakavat demokratian arvot, ovat Venäjän vastustajia, Poroshenko sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)