Verkkouutiset

USA:n Biden varoitti sanktioista – ”Emme ikinä tunnusta Krimin laitonta miehitystä”

Yhdysvaltain varapresidentti Joe Biden kehotti Venäjää aloittamaan puheiden sijasta toimet jännityksen lieventämiseksi Ukrainassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Joe Biden totesi tiistaisella Ukrainan vierailullaan, että Yhdysvallat ei aio koskaan tunnustaa Krimin laitonta miehitystä.

– Ukraina on ja sen täytyy pysyä yhtenä valtiona, hän sanoi uutiskanava CNN:n mukaan lehdistötilaisuudessa Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjukin kanssa.

– Millään maalla ei ole oikeutta yksinkertaisesti napata alueita toiselta maalta. Emme ikinä tunnusta Venäjän laitonta Krimin valloitusta, hän sanoi.

Biden vaati Venäjää lopettamaan naamioituneiden ja tunnuksettomiin univormuihin sonnustautuneiden, Itä-Ukrainaan levottomuuksia lietsovien joukkojen tukemisen.

Biden varoitti, että jollei provokatiivinen käyttäytyminen lopu, se voi johtaa lisäpakotteisiin.

Yhdysvaltain varapresidentti lupasi Ukrainalle myös rahallista tukea sekä apua Ukrainan energiariippuvuuden vähentämisestä Venäjästä.

– Te ette kulje tätä tietä yksin. Me kuljemme sitä kanssanne, Joe Biden lupasi pääministeri Arseni Jatsenjukille.

Moskovassa Venäjän pääministeri Dmitri Medevedev totesi duumalle, että maa on valmis vastaanottamaan mahdolliset uudet pakotteet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)