"Lapsia poltettu elävältä, ammuttuja pitkin katuja"

Terroristijärjestö Boko Haram jätti hirvittävää jälkeä hyökkäyksessään Dalorin kylään Nigeriassa.

  • LKS 20160129 - A wounded woman is carried on a stretcher, on January 29, 2016 in Mora, following suicide attacks in the border city of Kerawa, northern Cameroon. A pair of women suicide bombers killed four people and left a trail of injury in north Cameroon Thursday, the second such attacks this week in a region targeted by Nigeria's Boko Haram Islamists. / AFP / STRINGER - LEHTIKUVA / AFP

    Boko Haramin viime perjantaina Pohjois-Kamerunissa tekemässä itsemurhaiskussa haavoittunutta kannetaan hoidettavaksi.

    ()

Terroristit hyökkäsivät Dalorin kylään lähelä Maidagurin kaupunkia lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Terroristit hyökkäsivät kylään ja aloittivat neljä unta kestäneen tulituksen. Todistajanlausuntojen mukaan oli lapsia poltettu elävältä, ja ammuttujen ihmisten ruumiita lojui pitkin katuja.

Tuhoa täydensi kolme naisitsemurhapommittajaa, jotka räjäyttivät itsensä pakenevien ihmisten keskellä. Hyökkäyksessä sai surmansa kaikkiaan 86 ihmistä, kertoo sanomalehti La Stampa.

Nigerian armeija on saanut joitain voittoja taistelussa Boko Harmia vastaan, mutta maan hallitus ei ole kyennyt kukistamaan järjestöä.

Viime vuonna valittu uusi presidentti Muhammadu Buhari lupasi kukistaa Boko Haramin tämän vuoden alkuun mennessä. Kukistumisen sijaan terroristijärjestö on jatkanut iskujaan Nigeriassa sekä naapurimaissa Kamerunissa, Nigerissä ja Tshadissa. Boko Haram kontrolloi laajoja alueita Bornon osavaltiossa ja osia naapuriosavaltio Yobesta.

Boko Haram on islamistinen noin kymmenen vuotta sitten perustettu terroristijärjestö, joka on pyrkinyt saamaan voimaan sharialain ja on julistanut itsenäisen islamilaisen valtion Nigerian pohjoisosiin.

Järjestö on tunnettu etenkin länsimaiden koulutuksen, kulttuurin ja tieteen vastustamisesta.

Boko Haramin hyökkäyksissä ja terrori-iskuissa on vuodesta 2009 lähtien kuollut jo 20 000 ihmistä ja noin 2,5 miljoonaa ihmistä on paennut kodeistaan alueilta, jotka ovat sen vaikutuspiirissä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.