Belgialainen turvapäällikkö ammuttiin ‒ iskevätkö terroristit ydinvoimalaan?

Belgialaisen ydinvoimalan turvapäällikkö ammuttiin ja hänen kulkukorttinsa varastettiin torstaina.

  • LKS 20160325  LKS 20160322 // LKS 20110316  BEL67; This picture taken on March 16, 2011 shows a general view of the cooling towers at Electrabel's nuclear power plant in Tihange. In the wake of the Nuclear accident in Tsunami and quake hit Japan, Belgian power comapny, Electrabel organised a press conference to clarify the security and safety measures around the nuclear power plants in Belgium. PHOTO/BELGA/BRUNO FAHY

    Belgialainen Tihangen ydinvoimala evakuoitiin Brysselin terrori-iskujen jälkeen.

    ()

Belgialaisen ydinvoimalan turvapäällikkö Didier Prospero murhattiin ja hänen kulkukorttinsa varastettiin torstaina, kaksi päivää Brysselin terrori-iskujen jälkeen, kertoo belgialaislehti Dernière Heure. Prospero löydettiin kotinsa kylpyhuoneen lattialta. Häntä oli ammuttu useita kertoja. Myös Proseperon koira oli ammuttu.

Kulkukortti mahdollistaa pääsyn ydinvoimalaan, jossa Prospero työskenteli. Varastettu kulkukortti mitätöitiin heti, kun Prospero löydettiin.

Ydinvoimalat ovat olleet kohde, johon terroristien on pelätty iskevän. Brysselin terrori-iskujen tekijöiden on kerrottu suunnitelleen iskua alun perin ydinvoimalaan.

Brysselin iskujen jälkeen Tihangen ydinvoimala evakuoitiin. Terrori-iskut tehneet veljekse olivat BBC:n mukaan kuvanneet salaa Belgian ydinvoiman tutkimus- ja kehitysohjelman johtajan kotia.

Prosperon murha motiivi on avoin, ja poliisi ei tutkinnallisista syistä kommentoi tapahtunutta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.