Verkkouutiset

Kaupunki kielsi burkat – nyt musliminaiset eivät poistu kotoaan

Kiellon rikkomisesta seuraa Bulgariassa ensimmäisellä kerralla 150 euron sakkomaksu, kertoo Deutsche Welle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pazardzhik on ensimmäinen kaupunki Bulgariassa, jossa burkan käyttö on kielletty. Kiellon seurauksena jotkut musliminaiset eivät poistu kodeistaan juuri lainkaan.

Pazardzhik määräsi burkakiellon muutama kuukausi sitten. Burkan käyttö oli Bulgariassa kiellettyä kommunismin ajoilla 1980-luvulla, mutta poistettiin sittemmin 1990-luvulla. Nyt kielto on asetettu jälleen voimaan ja sen rikkomisesta seuraa ensimmäisellä kerralla 150 euron sakkomaksu. Jos burkan käyttämisestä jää kiinni toistamiseen, sakko nousee 500 euroon.

Pazardzhikin kaupungissa asuu noin 30 000 muslimia. Joidenkin paikallisten musliminaisten mukaan burkakiellossa on kyse kohdennetusta nöyryyttämisestä. Kaikki muslimit eivät kuitenkaan ole samaa mieltä, ja osa pitää kieltoa hyvänä asiana, turvatoimenpiteenä.

– (Burka päällä) liikkuessa sinne voi kätkeä sisään mitä tahansa. Pommeja ja sellaista, toteavat burkakieltoa kannattavat muslimiveljekset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)