Verkkouutiset

Barentsin euroarktisen neuvoston puheenjohtajuus siirtyy Suomelle

Suomen kaksivuotisen puheenjohtajuuden prioriteetteina ovat taloudellinen yhteistyö, liikenne ja logistiikka, ympäristö ja ilmastonmuutos sekä nuorisoyhteistyö.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Barentsin euroarktisen neuvoston neljästoista ministerikokous järjestetään Tromssassa, Norjassa 28.-29. lokakuuta. Suomen valtuuskuntaa kokouksessa johtaa ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Tromssan kokouksessa Barentsin euroarktisen neuvoston puheenjohtajuus siirtyy Norjalta Suomelle. Kokouksen aiheena on Barentsin alueen taloudellinen kehitys, inhimillinen hyvinvointi ja luonnonvarojen vastuullinen hyödyntäminen. Kokouksessa myös hyväksytään neuvoston viimevuosien työtä ja tulevaa toimintaa käsittelevä julkilausuma.

Barentsin euroarktinen neuvosto perustettiin 20 vuotta sitten ja sen jäseniä ovat Pohjoismaat, Venäjä ja EU. Barentsin euroarktisen neuvoston tavoitteena on vakauden ja kestävän kehityksen edistäminen Pohjoiskalotilla ja Venäjän luoteisalueilla.

Kokoukseen osallistuvat myös Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien sekä saamelaiskäräjien edustajat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)