Verkkouutiset

Saksan osavaltioon lakimuutos: Maahanmuuttajien tulee kunnioittaa paikallista valtakulttuuria

Lakimuutos ehkäisee eriytyneitä yhteisöjä, joita ohjaa sharia-laki ja uskonnolliset normit meidän lakiemme ja arvojemme sijaan, sanoo sosiaaliministeri Emilia Müller.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan toiseksi suurin osavaltio Baijeri on ottanut käyttöön uuden kiistellyn maahanmuuttoa koskevan lain, jonka mukaan maahanmuuttajien tulee kunnioittaa paikallista valtakulttuuria. Asiasta uutisoi Daily Mail.

Saksa otti viime vuonna yli miljoona pakolaista sen jälkeen, kun liittokansleri Angela Merkel ilmoitti, että maa vastaanottaa kaikki sota-alueilta pakenevat syyrialaiset.

Baijerin lakimuutos on saanut kritiikkiä erityisesti vasemmistopuolueissa, eikä sitä oleteta otettavan käyttöön muissa osavaltioissa.

Baijeri on myös ensimmäinen Saksan osavaltio, joka alkaa määrätä pakolaisten asuinpaikkoja, jotta he eivät eriytyisi omiin yhteisöihinsä kaupungeissa.

– Haluamme varmistaa, että Baijerin maahanmuuttajat asuvat meidän kanssamme, eivät meidän rinnallamme, sanoo sosiaaliministeri Emilia Müller.

Lain myötä maahanmuuttajilla on velvoite kunnioittaa paikallista kulttuuria. Kriitikot ovat kyseenalaistaneet, mitä kulttuurin osia siinä tarkoitetaan: asetetaanko esimerkiksi olutfestivaalit ja sukupuolten välinen tasa-arvo samanarvoisiksi kulttuurin osiksi.

– Lakimuutos ehkäisee eriytyneitä yhteisöjä, joita ohjaa sharia-laki ja uskonnolliset normit meidän lakiemme ja arvojemme sijaan, Müller perusteli lakimuutosta parlamentaarikoille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)