Verkkouutiset

Viron ulkoministeri amerikkalaislehdessä: Tarvitsemme Naton apua Venäjää vastaan

Marina Kaljurand vetosi läntiseen puolustusliittoon Washington Postissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viron ulkoministeri Marina Kaljurandin Washington Postiin tekemästä kirjoituksesta Estonia needs NATO’s help against Russia kerrotaan Atlantic Councilissa. Kaljurandin mukaan Viron ykkösprioriteettina säilyy kysymys vastauksesta kasvavaan Venäjän aggressioon.

”Tosiasiat ovat karuja. Olemme nähneet ilmatilamme loukkauksia ja poikkeavia lentoja ja mystisiä sukellusveneitä Itämerellä. …Venäjä pitää rutiininomaisesti sotilasharjoituksia, usein ilmoittamatta tai pienellä huomiolla, harjoitellen hyökkäystä Baltian maihin tai pohjoismaisiin naapureihimme, usein harjoitellen Baltian katkaisemista muusta Natosta tai liittouman artikla 5:n kollektiivisen yhteisen puolustuksen periaatteen muuta haastamista. Venäjä pitää yli 2 000 sotaharjoitusta tänä kesänä; näiden harjoitusten skaala, joskus käsittäen yli 100 000 miestä, saa Naton vastaavat näyttämään kääpiöiltä”, Marina Kaljurand kirjoittaa.

Ennen Naton vahvistusta noin 4 000 miehen neljästä kansainvälisestä pataljoonasta Venäjä ilmoitti kolmesta divisioonasta eli 30 000 miehestä läntisille ja eteläisille rajoilleen.

”Kaikella kunnioituksella niitä kohtaan jotka väittävät Naton ”lietsovan sotaa” tai ”provosoivan Venäjää” harjoituksillamme, tämä on todellisuus: Naton harjoitukset valmistavat alueemme, liittolaistemme ja ihmisten puolustamiseen hyökkäyksen tapahtuessa. Naton harjoitukset ovat puolustuksellisia, simuloiden sen naapureiden miehitystä, kriittisen sotilaallisen ja taloudellisen infrastruktuurin hävitystä ja valtausta, ja ydiniskuja Naton liittolaisia ja kumppaneita kohtaan”.

Ulkoministeri kirjoittaa toivovansa uusien Nato-pataljoonien olevan tuettuja kalustolla, joka varmistaa nopean vastauksen mihin tahansa Venäjän haasteeseen.

”Toivomme myös että uusien pataljoonien tuloa seuraavat keskustelut siitä miten katkaista ja vastata mihin tahansa Venäjän yritykseen aktivoida sen pääsykielto/alueelle pääsyn eston kyvyt ja katkaista Baltian maat muusta Natosta. Tämä saattaa edellyttää epätavanomaista ajattelua uusista vastauksista hybridiuhkiin”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)