Verkkouutiset

Asunto Tukholmassa voi osoittautua meriitiksi ansioluettelossa

Lähes joka viides tukholmalainen yritys kertoi rekrytoinnin epäonnistuneen asuntojen puutteen takia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin valtiovarainministeri Magdalena Andersson on Ruotsin yleisradion mukaan todennut, että maan asuntopula hidastaa jo kehitystä, kasvua ja työpaikkoja. Ongelmia on paikallisen kauppakamarin selvitysten mukaan erityisesti Tukholmassa.

Kauppakamari teetti asuntopulan vaikutuksia koskevat haastattelut 600 pienelle ja nopeasti kasvavalle yritykselle Tukholman läänin alueella. Tuloksissa näkyi selvästi, että vaikutuksia on.

– Sellaiset yritykset, jotka olisivat voineet kasvaa palkkaamalla useita työntekijöitä, eivät kuitenkaan tee sitä asuntopulan takia. Ne henkilöt, joita yritykset haluavat rekrytoida eivät löydä asuntoa, selittää Tukholman kauppakamarin Maria Rankka.

SVT kysyi Rankalta, onko työnhakijalle hyödyllistä kirjoittaa hakemukseensa, mikäli tällä on Tukholmassa asunto. Rankka vastaa kysymykseen kertomalla kuulleensa, että yritykset joutuvat jo kyselemään, onko heidän haluamillaan hakijoilla asuntoa Tukholmassa vai ei.

Tutkimuksen mukaan puolet yrityksistä pitää asuntopulaa vakavana hidasteena kasvulle. Lähes joka viides yritys paljasti epäonnistuneensa henkilökunnan rekrytoimisessa asuntojen puutteen takia.

Mikäli haastatellut yritykset edustaisivat koko Tukholman lääniä, tarkoittaisi tämä että lähes 8000 rekrytointia on epäonnistunut.

Ruotsin yleisradion uutiset otti yhteyttä rekrytoijiin, jotka vahvistivat että asunto on usein suurin ongelma silloin kun yritys haluaa rekrytoida henkilökuntaa Tukholman ulkopuolelta. Monet työnhakijat muualta Ruotsista sekä maan ulkopuolelta vetävät hakemuksensa pois törmättyään ongelmiin asunnon etsimisessä.

Tukholman yliopiston tutkimusjohtaja kommentoi tilannetta SVT:lle toteamalla, että on ”mielipuolista joutua miettimään, että ehkä onkin nopeampaa palkata joku paikallinen henkilö pätevimmän henkilön sijaan.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)