Verkkouutiset

Putinin lapsivaltuutettu Karjalan veneturman lapsille: Pidittekö uimaretkestä?

Venäjällä huhutaan Pavel Astahovin eroavan Kremlin lapsiasiamiehen tehtävistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Useat venäläismediat kertovat Venäjän presidentti Vladimir Putinin hallinnon lapsiasiamiehen Pavel Astahovin eroavan. Asiasta uutisoi tässä Radio Free Europe.

Huhut erosta liittynevät Astahovin erikoiseen kommenttiin Venäjän Karjalan veneturman lapsille. Kesäleirillä tapahtuneessa turmassa hukkui 14 lasta. Tapahtuneesta uutisoitiin laajasti ympäri maailmaa.

Astahovin kerrotaan kysyneen eräältä turmasta selvinneistä ”pitikö hän uimaretkestä”. Kommentti herätti valtavasti kohua.

Kreml on kiistänyt väitteet lapsiasiamiehen erosta.

– Presidentti ei ole allekirjoittanut mitään määräystä hänen erottamisestaan, Putinin tiedottaja Dmitri Peskov totesi Venäjän median mukaan.

Astahovin lausunnot ovat kuohuttaneet ennenkin. Hän on muun muassa puolustanut alaikäisten avioliittoja täysi-ikäisten kanssa.

– Tšetšeniassa raja on 17 vuotta, Bashkortostanissa 14 vuotta ja Moskovan oblastissa 16 vuotta”, hän totesi viime vuoden toukokuussa.

Astahov lisäsi, että on myös paikkoja, joissa minimi-ikärajaa ei ole lainkaan. Hänen mukaansa Kaukasuksen alueella ”emansipaatio ja seksuaalinen kypsyys saavutetaan aiemmin” kuin muualla.

Pavel Astahov tuli Suomessa tunnetuksi suomalaisesta lastensuojelusta venäläismedialle jakamiensa kriittisten lausuntojen ja esiintymistensä vuoksi. Vuonna 2010 presidentinlinnassakin vieraillut Astahov totesi, että venäläisperheisiin Suomessa kohdistetut huostaanotot ja muut toimet saattavat aiheuttaa levottomuuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)