Verkkouutiset

Tutkimus: Aspiriini voikin aiheuttaa sydänkohtauksen

Aspiriinia on pidetty pitkään apuna sydän- ja verisuonitauteja vastaan. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan lähes neljännes väestöstä kantaa kuitenkin geeniä, joka kaksinkertaistaa sydänkohtauksen riskin lääkkeen kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Harvardissa tehdyn yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan jopa 23% aikuisväestöstä kantaa geeniä, joka kaksinkertaistaa sydänkohtauksen riskin aspiriinia käytettäessä, kertoo Daily Mail. Tutkimuksessa selvisi myös, että miljoonat aikuiset ottavat päivittäisen aspiriinin torjuakseen kyseistä riskiä, joka siis todellisuudessa saattaakin aiheuttaa sen.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun lääkkeen vaaratekijät yhdistetään geeneihin ja niiden variaatioihin. Tutkimuksessa käytiin läpi 40 000 naisen tiedot kymmenen vuoden ajalta. Geeniä kantavat omaavat tutkijoiden mukaan luontaista immuniteettia sydänkohtauksille ja saavat sen 34% epätodennäköisemmin. Aspiriinin ottaminen kuitenkin lisäsi sydänongelmien riskiä joissain tapauksissa jopa kolminkertaiseksi.

Tohtori Kathryn Hallin mukaan asia vaatii vielä jatkotutkimuksia. Mikäli tulos vahvistetaan niissä, olisi jatkossa hänen mielestään loogista määrittää geenitestein, kenelle aspiriinia annetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)