Verkkouutiset

Asiantuntija: ”Venäläiset valmistautuvat johonkin”

Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun asiantuntijan Thomas Riesin mukaan venäläisen sukellusveneen sijainti syvällä Ruotsin aluevesillä viittaa sotilaallisesti vihamielisiin valmisteluihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin puolustusvoimien signaalitiedustelu kuuli venäjänkielisen hätäviestin Venäjän käyttämällä taajuudella torstaina. Perjantaina signaalitiedustelu havaitsi vielä radiotoimintaa Kaliningradissa toimivan lähettimen ja Kanholmsfjärdenissä sijaitsevan lähettimen välillä. Asiantuntija Thomas Riesin mukaan radioliikenne vahvistaa, että kyseessä on venäläinen sukellusvene.

– Se vaikuttaa ilmeiseltä, jos paikallistetaan signaali suoraan sinne, missä he etsivät vierasta vedenalaista toimintaa (Kanholmsfjärden) ja se menee suoraan Kalingradiin, Ries sanoo Svenska Dagbladetille.

Riesin mukaan vakava Ruotsin aluevesien loukkaus muistuttaa kylmästä sodasta.

– Kun venäläiset loukkaavat ilmatilaa, se on poliittinen signaali. Mutta kun he pysyttelevät Ruotsin aluevesillä, he valmistautuvat johonkin, Ries uskoo.

Riesin mukaan ”se jokin” voi olla miinojen tai signaalitiedustelulaitteiden jättäminen. Tai jotain kylmän sodan aikana sinne jätettyä, jota halutaan nyt päivittää.

– Mitä se sitten onkin, se on vakavaa.

Ries uskoo, että mahdollisen sukellusveneen miehistö on saanut käskyn pysytellä piilossa hinnalla millä hyvänsä.

– Venäläisten ensimmäinen prioriteetti on, että he eivät jää kiinni. He pakenevat, piiloutuvat tai kuolevat mieluummin.

Lue myös: Lehtiväite: Ruotsin armeija etsii vaurioitunutta sukellusvenettä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)