Verkkouutiset

Venäjään liittymistä suositellaan täydellisenä turvaratkaisuna – ”länsi ei tee mitään”

Venäjä voi liittää Etelä-Ossetian itseensä ilman että länsi tekee mitään, Venäjän valtion strategisen instituutin tutkija Jana Amelina sanoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jana Amelinan mukaan Venäjää ja Georgiasta yksipuolisesti itsenäiseksi julistautunutta Etelä-Ossetiaa odottavat ”vaaralliset geopoliittiset räjähdykset”, mikäli aluetta ei liitetä Venäjään.

”Mitä nopeammin tämä tapahtuu, sitä parempi”, Amelina totesi Ossetia Radion haastattelussa Interpreter Magazinen käännöksen mukaan.

Venäjä miehitti Etelä-Ossetian Georgian vuoden 2008 sodan jälkeen.

Amelinan mielestä Krimin tapahtumat osoittavat, ettei länsi reagoisi mitenkään, vaikka Venäjä liittäisikin Etelä-Ossetian itseensä.

”Ossetialaiset hyötyisivät tästä, koska näin heidän hajanainen kansansa yhdistyisi ja heidän turvallisuusongelmansa saataisiin vihdoinkin ratkaistua täydellisesti”, Amelina sanoi.

Amelinan mukaan liittyminen Venäjään johtaisi myös alueen talouden elpymiseen.

Hän uskoo, että uusi tulokas otettaisiin myönteisesti vastaan myös Venäjällä Krimin tapahtumien synnyttämän ”kansallismielisyyden aallon” vuoksi.

Amelina korosti, että Venäjän on kuitenkin toimittava nopeasti, jos se haluaa saada Etelä-Ossetian itselleen.

”Pienillä mailla kuten Armenialla, Azerbaidžanilla ja Georgialla ei objektiivisesti katsottuna ole riittävää väestöä taikka geopoliittisia, aineellisia ja moraalisia resursseja, joita tarvitaan täydelliseen kehittymiseen”, Jana Amelina luonnehti.

Hänen mielestään on ilmiselvää, että ulkovallat tulevat olemaan yhä suuremmassa roolissa näillä alueilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)