Verkkouutiset

Näin Arabiemiraateissa: Twitter-päivityksestä elinkautinen vankeustuomio

Arabiemiirien liittovaltion korkein oikeus tuomitsi neljä Qatarin kansalaista elinkautiseen vankeuteen kunnianloukkauksesta Twitterissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viides henkilö tuomittiin kymmeneksi vuodeksi vankeuteen paikallisen johdon loukkaamisesta, valtion uutistoimisto WAMin mukaan. Hän sai myös maasta karkotuksen sen jälkeen, kun on kärsinyt tuomionsa, uutisoi Gulf business -sivusto.

Elinkautiset vankeustuomiot langetettiin väärien uutisten, datan ja tietojen levittämisestä Arabiemiraattien kuninkaallisesta perheestä yhteisöpalvelu Twitterissä. Elinkautisen lisäksi tuomitut saivat myös miljoonan dirhamin sakon.

Arabiemiraattien liittovaltiolla on tiukkoja säännöksiä yksilön tai viranomaisten halventamisesta sosiaalisessa mediassa. Säännösten mukaan myös yksilön oikeuksia valvotaan tiukasti. Esimerkiksi merkintöjen tekeminen Facebookiin toisen henkilön tunnuksilla ilman asianomaisen suostumusta, on oikeudellinen rikos.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)