Verkkouutiset

Apple rajoittaa kuvaamista laitteillaan niin, että puhelimen kamera lukittuu näytöksissä

Apple suunnittelee teknologiaa, jonka avulla laitteiden kamera kytkeytyy pois päältä, jos laitteella yritetään kuvata kielletyssä paikassa, kertoo CNN.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Apple suunnittelee teknologiaa, jonka avulla laitteiden kamera kytkeytyy pois päältä, jos laitteella yritetään kuvata paikassa, missä kuvaaminen ei ole sallittua. Uusi teknologia käyttäisi hyväkseen infrapunasäteitä kameroiden toimintakyvyttömiksi tekemiseen.

Tavoitteena Applella on estää konserttien sekä elokuva-, teatteri- ym. näytösten laiton taltiointi. Käyttäjät voisivat silti käyttää laitteitaan näytösten aikana, mutta jos kameran suuntaisi kohti esitystä, infrapunasäteet joko muuttaisivat ruudulla näkyvää kuvaa tai estäisivät kameran toiminnan kokonaan.

Lisäksi Apple suunnittelee, että laitteiden käyttäjät voisivat saada myös lisäarvoa infrapunasäteiden avulla esimerkiksi taidenäyttelyissä ollessaan. Jos käyttäjä suuntaisi kameran vaikkapa näytteillä olevaa taideteosta kohti, saattaisi kameran näytölle ilmestyä lisää informaatiota teoksesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)