Verkkouutiset

Animalia: Turkistarhauskiellot etenevät Euroopassa

Tšekin senaatti on hyväksynyt lakimuutoksen, joka eläinsuojelujärjestö Animalian mukaan tulee kieltämään turkistarhauksen maassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Animalian puheenjohtaja Sami Säynevirran mukaan eläinten tappaminen ainoastaan muodin vuoksi on julmaa ja hyvin vanhanaikaista.

– Tämä kehityskulku on nähtävissä koko Euroopassa turkistarhauksen lakkauttamisena useissa maissa. Lisäksi monet suuret muotialan toimijat ja vaateliikkeet ovat luopuneet turkisten myynnistä kokonaisuudessaan eettisin perustein, Säynevirta kertoo järjestönsä tiedotteessa.

Tšekin senaatti hyväksyi 20. heinäkuuta lakimuutoksen, joka Animalian mukaan tulee kieltämään turkistarhauksen maassa. Jos maan presidentti hyväksyy lakimuutoksen, se tulee voimaan vuoden 2019 alusta. Kielto tulee koskemaan yhdeksää tarhaa, joissa on noin 20 000 minkkiä ja kettua.

Animalia muistuttaa, että Tšekin lisäksi useat muut Euroopan maat ovat kieltäneet turkistarhauksen kokonaan tai kiristäneet tarhausta koskevia säädöksiä. Aiemmin kesällä Saksassa lakiin tehtiin kiristyksiä, jotka tulevat lopettamaan turkistarhauksen maassa viiden vuoden siirtymäajalla.

Belgiassa ja Luxemburgissa keskustellaan Animalian mukaan parhaillaan tarhauskielloista. Kiristyneet vaatimukset ovat lopettaneet turkistarhauksen Japanissa ja Sveitsissä, samoin järjestön mukaan tulee käymään Espanjassa.

Kettu- ja chinchillatarhaus on jo aiemmin loppunut siirtymäajalla Saksassa ja Ruotsissa. Isossa-Britanniassa turkistarhaus kiellettiin jo vuonna 2000 ja Itävallassa vuonna 2004. Turkistarhaus on kielletty myös jo Hollannissa, Kroatiassa, Sloveniassa, Bosnia-Hertsegovinassa, Serbiassa ja Makedoniassa.

Maailmanlaajuisia turkistarhauskieltoja ajaa turkiseläinten suojelun kansainvälinen kattojärjestö Fur Free Alliance, johon kuuluu 40 järjestöä ympäri maailmaa mukaan lukien Animalia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)