Verkkouutiset

Angela Merkel on Time-lehden vuoden henkilö – ”vapaan maailman kansleri”

Amerikkalainen Time on nimennyt Saksan liittokansleri Angela Merkelin vuoden henkilöksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Timen vuoden henkilön valitsevat lehden toimituspäälliköt. Vuoden henkilöksi valitaan henkilö, joka on vaikuttanut päättyvän vuoden uutisiin joko positiivisista tai negatiivisista syistä. Time-lehden valintaprosessissa toiseksi tuli Isis-terroristijärjestön johtaja Abu Bakr Al-Baghdadi ja kolmanneksi Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Donald Trump.

Time perustelee valintaa sillä, että Angela Merkel on ”pyytänyt maaltaan enemmän kuin useimmat poliitikot uskaltaisivat, hän on pysynyt tiukkana tyrianniaa vastaan, neuvokkuudestaan ja tukevan moraalisen johtajuuden osoittamisesta maailmiassa, jossa sellaisen tarjonta on vähäistä”.

Time on otsikoinut Merkeliä käsittelevän juttunsa ”Vapaan maailman kansleri”.

Lehden mukaan maailmassa käydään villiä keskustelua turvallisuuden ja vapauden sopivasta tasapainosta. Merkel on valinnut linjan, jossa ihmisiä pyydetään olemaan vastaanottavaisia ja pelottomia muurien rakentamisen sijaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)