Verkkouutiset

Hän on ikonisen Brexit-kuvan ”oikea käsi”, ja tästä epätoivossa oli kyse

Europarlamentissa nähtyjen puhereaktioiden takana on isompi tarina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian UKIP-puolueen Nigel Farage puhui Brexit-tuloksen jälkeen tiistaina europarlamentissa. Farage sanoi muun muassa, ettei kukaan paikalla olijoista ole koskaan tehnyt oikeita töitä.

Televisiokuvissa näkyi hänen takanaan istumassa tuskaiselta näyttänyt kuuntelija. Kerran hän peitti kädellään kasvonsa nauraen ja häpeästä (alla videolla noin kohdalla 5:50). Valokuva levisi somessa lähes klassikoksi.

Käsi kuului ja kuuluu liettualaiselle terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Vytenis Andriukaitisille. Hänen taustansa lyö Faragen puheita vastaan. Andriukaitis syntyi ja kasvoi Neuvostoliiton vankileirillä ja on ammatiltaan sydänkirurgi.

Andriukaitis kirjoittaa nyt EU:n komission blogissa kuuluisasta kuvasta, ”erityisesti siitä oikeasta kädestäni”. Andriukaitis sanoo arvostavansa brittihuumoria ja todella yrittäneensä peittää epätoivoaan Faragen puhuessa.

Komissaari sanoo olevansa yhä täysillä brittien mukana. Hän pitää surullisena, että moniin annettuihin ääniin vaikuttivat erokampanjan levittämät valheet.

– Herra Faragen ja muiden levittämät epätotuudet, kuten väitteet että Britannian EU-budjettiin antama raha käytettäisiin terveyssijoituksiin, on nyt osoitettu valheiksi, Andriukaitis kirjoittaa.

Hän sanoo sydämeensä jäävän kansanäänestyksestä kaksi symbolia. Toinen oli työväenpuolueen kansanedustaja Jo Coxin murha ja toinen on Jonathan Hill. Lordi Hillin päättäväisyys luopua komisaarin tehtävistään on Andriukaitisin mielestä esimerkki moraalisesti lujuudesta, vastuun ottamisesta ja seurausten omaksumisesta.

– Se on voimakkaassa kontrastissa niiden toimiin, joihin henkilöityy poliittinen tekopyhyys.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)