Verkkouutiset

”Sata päivää, sata uhkausta” – Amnesty hyökkää rajusti Donald Trumpia vastaan

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ensimmäiset sata päivää vallassa ovat ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan osoittaneet, kuinka vaarallinen hänen agendansa on ihmisoikeuksien toteutumiselle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Donald Trump on ollut vallassa sata päivää ensi lauantaina. Amnesty Internationalin mukaan hän on siinä ajassa ehtinyt uhata ihmisoikeuksien toteutumista sata kertaa.

Amnestyn mukaan Trump on aiheuttanut muun muassa viharikosten yleistymistä, siviilikuolemia ja polkenut vähemmistöjen oikeuksia. Amnesty muistuttaa lisäksi YK:ta ja humanitaarista apua koskevista leikkauksista sekä tiiviistä yhteistyöstä ihmisoikeuksia polkevien johtajien kanssa. Järjestö arvostelee myös Trumpin kabinetin henkilövalintoja.

Pakolais- ja siirtolaispolitiikkaan liittyen Amnestyn listalla on 35 kohtaa.

– Trump on yrittänyt useaan kertaan estää maahantulon muslimienemmistöisistä maista, jäädyttänyt pakolaisten vastaanoton ja leikannut pakolaiskiintiön alle puoleen. Turvaa hakevia ihmisiä on käännytetty Yhdysvaltain rajalta, ja ne, jotka ovat onnistuneet turvapaikkaa hakemaan, on otettu säilöön jopa useiksi kuukausiksi, järjestö luettelee.

Trumpin politiikalla on Amnestyn mielestä merkittäviä vaikutuksia myös globaalisti. Esimerkiksi lisääntymisterveyteen liittyvän työn leikkaaminen sekä pyrkimys palauttaa järjestelmällinen kidutus ja tuoda uusia vankeja Guantanamoon lähettävät järjestön mukaan vahvan viestin myös muille maille.

– Jos Yhdysvallat polkee ihmisoikeuksia, mikä estäisi muita maita seuraamasta perässä. Ihmisoikeustyötä tarvitaan enemmän kuin koskaan. Trumpin hallitus tehtailee ihmisoikeuksia uhkaavia esityksiä, mutta monet niistä on jo saatu kaadettua sinnikkään ja kasvavan vastarinnan ansiosta, Amnestyn Suomen osaston ihmisoikeustyön johtaja Niina Laajapuro toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)