Verkkouutiset

MH17 oli 18. pudotettu – Itä-Ukrainassa on ammuttu alas 20 lentokonetta

Malesialaisen matkustajakoneen lisäksi konfliktin aikana on pudotettu 19 lentokonetta ja helikopteria.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lentokoneiden ja helikopterien pudottamiset Itä-Ukrainassa on vetänyt yhteen Wall Street Journal. Sen lähteitä ovat muun muassa Ukrainan puolustusministeriö, Ukrainan turvallisuusneuvosto ja USA:n Kiovan suurlähetystö.

Keväällä koneita pudotettiin tykkitulella, mutta viime aikoina enää ohjuksilla.

Kuljetuskoneita on pudotettu viisi, helikoptereita kahdeksan ja hävittäjiä kuusi.

Lentokoneiden pudottamiset alkoivat 22. huhtikuuta 2014. Tuolloin separatistit pudottivat Ukrainan kuljetuskoneen tykkitulella Slovjanskissa.

Toukokuun alussa Slovjanskissa pudotettiin ensi kertaa olalta ammuttavilla ohjuksilla kolme helikopteria.

Konfliktiin pääpaikkoihin kuuluvassa Slovjanskissa pudotettiin kaikkiaan yhdeksän konetta, joista viimeisin oli helikopteri juhannuksena. Heinäkuun alussa Ukraina valtasi kaupungin takaisin itselleen.

17. heinäkuuta tuhotun malesialaisen matkustajakoneen tutkinnan kannalta merkittävää ovat tiedot maasta ammutuilla ohjuksilla tuhotuista muista koneista.

Ne ovat olleet hävittäjän ampuminen 2. heinäkuuta Antracitissa ja kuljetuskoneen ampuminen 14. heinäkuuta Izvarinossa.

Vuorokautta ennen matkustajakoneen alas ampumista separatistit ampuivat kaksi hävittäjää olalta ammuttavilla ohjuksilla Amvrosiivkassa. Toisen koneen pudottajaksi tosin epäillään venäläistä hävittäjää.

Matkustajakoneen pudottamisen jälkeen separatistit ovat pudottaneet kaksi hävittäjää Savur-Mohylassa ja Dmitrivkassa tuntemattomalla tavalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)