Verkkouutiset

Hittivideo suututti Ruotsin – “loukkaus kansaa ja kulttuuria kohtaan”

Video, jossa amerikkalaistoimittajat maistelevat ruotsalaista hapansilakkaa on noussut viraalihitiksi. Se on kuitenkin saanut monet ruotsalaiset pahastumaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Buzzfeedin toimittajat yrittävät syödä ensi kertaa ruotsalaista perinneruokaa hapansilakkaa nettihitiksi nousseella Youtube-videolla (alla). Videon nimi on ”amerikkalaiset kokeilevat hapansilakkaa ensi kertaa”.

Videon alussa kerrotaan, että kyseessä on yksi maailman haisevimmista ruokalajeista, joka valmistetaan ”kuukausia hapatetusta Itämeren silakasta”.

Jo silakkapurkin avaaminen saa toimituksen huutamaan. Hajua kuvaillaan muun muassa viemäriksi, vaipaksi, ruumiiksi ja “kansallispuiston vessaksi, jonne joku juuri heitti koiranruokaa”.

Eräs kakovista toimittajista huomauttaa, että hapansilakka on pahimpia asioita, joita hän on haistanut koko elämänsä aikana.

Harva toimittajista suostuu maistamaan hapansilakkaa ja sylkykuppi on ahkerassa käytössä. Yksi toimittajista tosin huomauttaa, ettei ruotsalaisherkku maistu yhtään niin pahalta, kuin miltä se haisee.

Ruotsalaisen The Localin mukaan jo lähes 1,7 miljoonaa kertaa katsottu video on saanut jotkut ruotsalaiset raivostumaan perinneruoan solvaamisesta.

Hapansilakka-asiantuntija Ruben Madsen on yksi heistä. Hänen mukaansa ruokalaji tarjoiltiin väärin.

”Se tulisi aina säilyttää viileässä. Jos sitä pidetään lämpimässä, tuhoaa maitohappo proteiinit, eikä purkissa ole enää lainkaan kalaa jäljellä. Videolla purkissa on vain mössöä”, hän kommentoi.

Madsenin mukaan ohjeet lukevat selkeästi silakkapurkin kannessa myös englanniksi. Lisäksi silakka kaipaa lisukkeekseen hapankermaa, leipää ja perunoita.

”Video on loukkaus Ruotsin kansaa ja kulttuuria kohtaan. Haluaisin ottaa yhden niistä hampurilaisista, joita amerikkalaiset tykkäävät syödä, pitää sitä pari viikkoa auringossa ja pyytää sitten ulkomaalaisia syömään sen ja kysyä heidän mielipidettään”, Madsen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)