Verkkouutiset

Ruotsin oikeisto ei peräänny vaatimuksestaan – epäluottamusäänestys edessä syksyllä

Ruotsin oikeistoallianssi vaatii edelleen puolustusministerin eroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsia ravisteleva poliittinen kriisi näyttää rauhoittuvan hetkeksi, vaikka maan oikeistopuolueet pitävät edelleen kiinni eilisestä vaatimuksestaan, jonka mukaan puolustusministeri Peter Hultqvistin tulee jättää tehtävänsä. Oikeisto ei kuitenkaan vaadi asian käsittelemistä kiireellisenä kesken parlamentin istuntotauon. Asiasta uutisoi muun muassa Aftonbladet.

Pääministeri Stefan Löfven kertoi tänään, että hallitus saa neljä uutta ministeriä ja samalla kolme ministeriä jättää paikkansa.

Päätöksen taustalla on viiden oppositiopuolueen eilen esittämä epäluottamuslause. Esitys olisi todennäköisesti mennyt läpi, sillä sen takana on parlamentin enemmistö.

Epäluottamuslauseen kohteena olleista kolmesta ministeristä sisäministeri Anders Ygeman ja infrastruktuuriministeri Anna Johansson erosivat tänään, mutta puolustusministeri Peter Hultqvist jatkaa toistaiseksi tehtävässään.

Jos oikeistoallianssi tai ruotsidemokraatit eivät muuta linjaansa ennen syksyä, on parlamentissa edelleen kasassa enemmistö Hultqvistin erottamiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)