Verkkouutiset

Joka kahdeksannella amerikkalaisella on vakava alkoholiongelma

Alkoholin käyttö on kasvanut voimakkaasti eläkeläisten keskuudessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuoreen tutkimuksen mukaan amerikkalaiset käyttävät alkoholia aiempaa enemmän. Nopeimmin kasvava ongelmaryhmä on kuitenkin eläkeläiset, kertoo CNN.

Tutkimuksessa seurattiin 40 000 amerikkalaisen alkoholinkäyttöä ensin vuosina 2002-2003 ja jälleen vuosina 2012-2013 juomatottumusten pitkäaikaisen kehityskuvan saamiseksi.

Tutkimuksessa selvisi, että vakavat alkoholiongelmat olivat kasvaneet lähes 50 prosenttia seurantajaksojen välillä. Toisessa seurantajaksossa vakavia alkoholiongelmia oli peräti 12,7 prosentilla eli hieman yli joka kahdeksannella. Tämä tarkoittaa väestön osalta Yhdysvalloissa noin 30 miljoonaa ihmistä.

Suurin loikkaus alkoholinkäytössä oli yli 65 -vuotiailla, joilla vakavien alkoholiongelmien määrä nousi peräti 106,7 prosenttia. Ikäryhmällä 45-65 -vuotiaan kasvu oli silläkin kuitenkin 81,5 prosenttia. Afroamerikkalaisilla käyttö lähes kaksinkertaistui seurannan aikana kasvun ollessa 92,8 prosenttia. Naisilla kasvua oli 84 prosenttia.

Tutkimustulos on ristiriitainen Yhdysvalloissa vuosittain 70 000 henkilön satunnaisotoksella tehtävään kansalliseen huume- ja terveysselvitykseen, jossa seurataan myös alkoholia. Sen mukaan vakavat alkoholiongelmat ovat laskeneet tasaisesti viimeisen 29 vuoden aikana.

Kansallisen selvityksen mukaan Yhdysvalloissa oli vakavia alkoholiongelmia vuonna 2015 15,7 miljoonalla kansalaisella ja 7,7 miljoonalla oli puolestaan huumeongelma.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)