Verkkouutiset

Uusi brutaali terroristijärjestö pyrkii ISIS:n tilalle – sieppasi helikopterin miehistön

Al-Nusran rintaman jihadistit ilmoittavat kaapanneensa Syyrian hallituksen helikopterin miehistöineen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Al-Qaidaan kytköksissä olevan Al-Nusran rintaman jihadistitaistelijat ilmoittavat kaapanneensa Syyrian hallituksen joukkojen helikopterin, kertoo Big News Network.

Al-Nusran rintama on Syyriassa toimiva jihadistijärjestö, joka on kytköksissä Al-Qaidaan. Järjestö taistelee Syyrian sisällissodassa.

Järjestö julkisti olemassaolonsa tammikuussa 2012 ja on pyrkinyt valtaan alueilla Syyriassa samanlaisin brutaaelin ottein kuin ISIS. Nusra on tehnyt näyttäviä iskuja hallituksen joukkoja vastaan ja toiminut aggressiivisesti paikallisia kohtaan. Idlibissä Nusran kerrotaan julkisesti ampuneen prostituutiosta syytetyn naisen.

Nusran jihadistit ilmoittavat nyt siepanneensa helikopterin pilotin ja kolme muuta miehistön jäsentä Syyriassa sijaitsevan Idlibin kaupungin laitamilla.

Ihmisoikeusjärjestö Syrian Human Rights Observatoryn (SOHR) mukaan helikopteri syöksyi maahan Syyrian luoteisosassa sunnuntaina. Järjestön mukaan ainakin neljä miehistön jäsentä on siepattu.

Syyrian hallitus vahvisti valtion televisiolähetyksessä tapahtuman. Hallituksen mukaan helikopteri kohtasi teknisen ongelman ja joutui suorittamaan hätälaskeutumisen. Televisiolähetyksen mukaan helikopteria ei ammuttu alas. Jihadistit väittävät ampuneensa helikopterin alas.

Jihadistijärjestö jakoi virallisella Twitter-tilillään kuvia ja videoita tapahtumasta. Kuvatekstissä lukee ”Helikopteripilotti jihadistien käsissä”.

Videoiden kuvamateriaali näyttää, kuinka helikopteri syöksyy maahan etäällä kuvauspaikasta. Valokuvista selviää, kuinka yksi miehistön jäsen ilmeisesti teloitettiin paikan päällä ja haavoittunut pilotti vietiin helikopterin hylystä.

Syyrian sisällissota on kestänyt neljä vuotta. YK:n mukaan 220 000 ihmistä on menettänyt henkensä ja pakolaisia on yli neljä miljoonaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)