Verkkouutiset

Maailman surkeimmaksi arvioitu Pohjois-Korean lentoyhtiö tarjoilee vain yhtä ”mysteeristä” ruoka-annosta

Koryo Burger on saavuttanut kyseenalaisen kulttimaineen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Air Koryo, Pohjois-Korean valtion lentoyhtiö, tarjoilee matkustajille lennoillaan vain yhtä ruokaa: hampurilaista, joka on LA Timesin mukaan yhtä mysteerinen kuin Pohjois-Korean valtio.

Hampurilainen tarjoillaan aina kylmänä ja paperikääreessä. Leivän sisällä on pihvi, jonka lihan alkuperää ei tiedetä. Lisäksi hampurilaiseen sisältyy pala prosessoitua juustoa, salaatinlehti ja loraus makeaa, ruskeaa kastiketta.

Koryo Burger on saavuttanut kyseenalaisen kulttimaineen. Sosiaalisessa mediassa tehdyt arviot ovat harvoin olleet mairittelevia. Kysymyksiä on herättänyt muun muassa, mistä eläimestä pihviliha on peräisin.

”Minusta on ristiriitaista syödä hampurilaista ’kommunistisessa’ lentokoneessa”, sanoo pekingiläisen matkatoimiston johtaja Simon Cockerell, joka on käynyt Pohjois-Koreassa 161 kertaa viimeisen 15 vuoden aikana.

”Mielestäni Pohjois-Korea on turisteille pahaenteinen ja hauska samaan aikaan. ’Hyvä jumala, sehän on hampurilainen’ – Se olisi absurdi reaktio minkä muun lentoyhtiön lennolla tahansa. Mutta Air Koryolla se on normaalia”, Cockerell sanoo.

Koryo burgerista on mahdollista saada kasvisversio. Siinä lihapihvin sijaan sämpylöiden välissä on tomaattiviipale.

Pohjois-Koreassa vierailee vuosittain noin 100 000 turistia. Maan johtaja Kim Jong-un on viime aikoina pyrkinyt lisäämään turistien kiinnostusta maataan kohtaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)