Verkkouutiset

Pohjois-Korean lento teki hätälaskun naapurimaahan

Air Koryo valittiin hiljattain maailman huonoimmaksi lentoyhtiöksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiina rajoittaa pohjoiskorealaisen lentoyhtiön Air Karyon lentoja alueellaan. Rajoitusten syynä on Times of Omanin mukaan lentoyhtiön toiminnan puutteita osoittanut pakkolasku, jonka Air Koryon kone teki Koillis-Kiinaan viime kuussa.

Venäjällä rakennettu Tupolev TU204-300 oli matkalla Pekingistä Pyongyangiin, kun se teki pakkolaskun Shenyangiin. Pakkolaskun syynä oli matkustamoon tullut savu. Kone teki pakkolaskun.

Kiinan siviili-ilmailun valvontaviranomaisen mukaan tutkimuksissa oli selvinnyt, että savu oli tullut koneeseen kutsunappulasta, joka sijaitsi käsimatkatavaratilan alapuolella rivien 20 ja 27 välissä. Valvonnan mukaan hätälaskun toteuttamisessa ilmeni useita ongelmia, jotka lentoyhtiön tulee korjata.

Air Koryon tulee parantaa harjoitteluaan vastaavien ongelmatilanteiden varalta. Parannettavaa on kommunikoinnissa lennonjohdon kanssa ja lentokoneen huoltotöiden tekemisessä. Lisäksi lentoyhtiön on harjoiteltava paremmin erilaisia vaaratilanteita, kuten rengasräjähdyksiä ja moottorivaurioita.

Suurin osa Air Koryon lennoista liikennöi Kiinaan. Joitakin lentoja kulkee Venäjälle ja muualle Aasiaan.

Lentosivusto Skytrax listasi hiljattain Air Karyon maailman huonoimmaksi lentoyhtiöksi sen surkeiden matkustusolosuhteiden ja turvatoimien ansiosta.

Vain harvalla pohjoiskorealaisella on mahdollisuus matkustaa pois eristäytyneestä valtiosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)