Verkkouutiset

Näin media saatiin väittämään, että USA loi aidsin

Uusi tutkimus paljastaa, kuinka KGB ja Itä-Saksan salainen poliisi Stasi masinoivat Länsi-Saksan median disinformaationsa taakse.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Arvostetun amerikkalaisen Woodrow Wilson International Center for Scholars -ajatushautomon julkistama tutkimus käsittelee Neuvostoliiton turvallisuuspalvelun KGB:n 1980-luvun puolivälissä aloittamaa disinformaatiokampanjaa.

Sen tavoitteena oli saada maailma uskomaan, että Yhdysvallat oli luonut aidsin biologiseksi aseeksi puolustusministeriön alaisessa Fort Detrickin tutkimuslaitoksessa.

Tutkija Douglas Selvag tutki KGB:n arkistoja Bulgariassa, Saksassa ja Tshekin tasavallassa. Hänen mukaansa Länsi-Saksan vapaalla medialla oli avainrooli KGB:n ja Itä-Saksan salaisen poliisin Stasin aids-kampanjassa.

Selvagen tutkimuksen perusteella Länsi-Saksan media toimi tietämättään KGB:n ja Stasin eduksi ja levitti amerikkalaisiin salaliittoteoreetikkopiireihin lopulta syvälle juurtuneita aids-tarinoita, jotka olivat todellisuudessa peräisin Neuvostoliitosta.

Osoitus kampanjan voimakkuudesta on, että samat huhut aidsista amerikkalaisten biologisena aseena kiertävät edelleen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)