Verkkouutiset

Oikeistopopulistien Petry: Saksalaiset vaativat Merkeliä tilille

Oikeistopopulistinen Alternative für Deutschland on laittamassa liittokansleri Angela Merkelin CDU:n ahtaalle tämän omassa vaalipiirissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mielipidemittausten mukaan AfD olisi saamassa 21 prosentin kannatuksen Mecklenburg-Vorpommernin osavaltiovaaleissa ensi sunnuntaina. Viime keväänä puolue sai 25 prosenttia äänistä Sachsen-Anhaltin osavaltiovaleissa.

Kaksi viimeisintä mielipidemittausta povaa Mecklenburg-Vorpommernissa CDU:lle vain prosenttiyksikön korkeampaa kannatusta. Suurin puolue osavaltiossa on sosialidemokraattinen SPD 28 prosentin kannatuksella. SPD olisi mittausten mukaan suurin häviäjä 7,5 prosenttiyksikön äänikadolla.

AfD:n puheenjohtaja Frauke Petry on ratsastanut etenkin pakolaiskysymyksellä ja Angela Merkelin viime vuotisilla puheilla, ettei pakolaisten vastaanotolle voi asettaa kattoa, ja että Saksa kyllä voi ottaa heitä vastaan. Saksaan tuli viime vuonna yli miljoona turvapaikanhakijaa.

– Me emme ole koskaan olleet samaa mieltä Merkelin kanssa. Hän ei koskaan kysynyt muiden mielipidettäpäätöksestään, Frauke Petry sanoo italialaislehti La Repubblican haastattelussa maanantaina.

– Vihdoinkin saksalaiset ovat laittamassa hänet tilille asiasta. Jokainen tuosta päätöksestä kulunut päivä tuottaa katastrofaalisia seurauksia Saksalle, Petry sanoo.

Hänen mukaansa AfD ajaa myös kokonaan kasvot peittävän burkan täydellistä kieltoa Saksassa. Asiasta on keskusteltu maassa viikkokausia ja myös monet Merkelin CDU:n edustajat ovat olleet burkakiellon kannalla.

Petryn mukaan kyseessä ei ole vain turvallisuusongelma.

– Huntu on islamistien haluaman naisten alistamisen symboli. Missään kohdassa Koraania ei ole kirjoitettu, että naisten olisi liikuttava täysin verhottuna, hän sanoo.

Petryn mukaan hänen puolueensa aikoo tehdä kaikissa Saksan osavaltioissa esityksen, joka kieltäisi kokonaan burkan käytön. Hän toivoo, että liittokanslerin CDU-puolueen burkakiellon kannattajat äänestäisivät esityksen puolesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)