Verkkouutiset

Maahanmuuttovastaiselle AfD:lle odotetaan jättivoittoa Saksan vaaleissa

Mecklenburg-Etupommerin osavaltiossa äänestetään valtiopäivävaaleissa sunnuntaina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuoreimman INSA-tutkimuslaitoksen tekemän mielipidemittauksen mukaan maahanmuuttovastainen ja kansallis-konservatiivinen Alternative für Deutschland (AfD) on ohittanut suosiossa liittokansleri Angela Merkelin keskusta-oikeistolaisen CDU:n Mekclenburg-Etupommerissa.

Kilpailijapuolueissa on huolestuttu AfD:n ilmoituksesta tukea tulevaisuudessa osavaltion parlamentissa uusnatsien kanssa yhteistyötä tekevän äärinationalistisen NPD-puolueen aloitteita, ”jos ne ovat järkeviä”.

– AfD liittoutuu nyt myös virallisesti NPD:n uusnatsien kanssa eräänlaiseksi ruskeaksi koalitioksi, virkaatekevä SPD-puheenjohtaja Manuela Schwesig sanoi Rheinische Postille.

Ruskealla värillä viitataan Saksan politiikassa kansallissosialismiin sillä perusteella, että ruskea oli natsipuolueen puolisotilaallisten SA-joukkojen väri.

NPD:llä on nykyisessä osavaltion parlamentissa viisi paikkaa. Näillä näkymin se on kuitenkin tippumassa valtiopäiviltä. Nykyisin muut puolueet ovat kieltäytyneet tukemasta NPD:n aloitteita riippumatta siitä, mitä ne ovat.

INSA-tutkimuslaitos mittasi AfD:lle keskiviikkona 23 prosentin kannatuksen Mecklenburg-Etupommerissa. Mielipidemittauksen mukaan suurimpana puolueena pysyisi sosiaalidemokraattinen SPD-puolue 28 prosentin kannatuksella. AfD:n kannatusnousu on kuitenkin jyrkkä. Vielä helmikuussa puolueelle mitattiin osavaltiossa vain 16 prosentin kannatus. Kilpailijapuolueissa herättää pelkoa, voisiko AfD jopa yltää ykköspaikalle osavaltiossa.

Maaliskuussa Saksi-Anhaltin osavaltiossa AfD nousi toiseksi suurimmaksi puolueeksi 24,3 prosentin kannatuksella, vaikka mielipidetiedustelut ennustivat puolueelle juuri ennen vaaleja vain 18 prosentin kannatusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)