Verkkouutiset

Köyhissä maissa yksityiskoulubuumi – ”terveimpien vaistojen manifestaatio”

Yksityiskoulut ovat suosittuja kehittyvissä maissa, kertoo The Economist.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lehdessä julkaistussa artikkelissa kerrotaan esimerkkinä Nairobin Matharen slummista, jossa on vain neljä julkista mutta 120 yksityistä koulua.

Valtion kyvyttömyys tarjota kunnollista koulutusta on johtanut vastaavanlaiseen kehitykseen Afrikassa, Lähi-idässä ja Etelä-Aasiassa.

Yksityinen koulutus saattaa maksaa vain yhden dollarin viikossa.

Artikkelin mukaan vanhemmat ovat tyytyväisiä kehitykseen, mutta hallitukset, opettajien ammattiliitot ja kansalaisjärjestöt tahtoisivat välttää tai säädellä voimakkaasti yksityisopetusta.

Artikkelissa katsotaan, että hallitukset näkevät koulutuksen valtion tehtävänä.

Opettajien ammattiliitot puolestaan vastustavat yksityiskouluja niiden maksaessa vähemmän ja koska niissä on vaikeampi järjestäytyä.

Kansalaisjärjestöt puolestaan ovat taipuvaisia vastustamaan yksityistä sektoria ideologisista syistä. Lehti siteeraa YK:ssa koulutusasioista vastaavaa Kishore Singhiä, jonka mukaan ”voiton tekemistä koulutuksella ei pitäisi sallia koulutuksen jalon tarkoituksen suojelemiseksi”.

The Economist listaa kolme syytä, miksi yksityisen koulutuksen nousu on hyväksi lapsille ja heidän mailleen: ne tuovat investointeja, niissä saa paremmin vastinetta rahalle kuin julkisissa kouluissa ja ne ovat innovatiivisia.

”Yksityiskoulujen kasvaminen on terveimpien vaistojen manifestaatio: vanhemmat haluavat parasta lapsilleen. Hallitusten, jotka ovat liian järjestäytymättömiä tai korruptoituneita vaaliakseen tätä kehitystä, tulee väistyä tieltä”, artikkelissa esitetään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)