Verkkouutiset

Obaman hallinto varoittaa Israelin pääministeriä – Netanjahu astuu kongressin eteen

Yhdysvaltain pääministeri Barack Obaman hallinto varoittaa Israelin pääministeriä Benjamin Netanjahua tekemästä mitään paljastuksia Iranin ydinohjelmaan liittyen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Benjamin Netanjahun on määrä astua tiistaina Yhdysvaltain kongressin eteen Washingtonissa. Barack Obaman ja Netanjahun välit ovat olleet huonot ja pitkään ja ne ovat huonontuneet erityisesti Yhdysvaltain uuden Iran-politiikan takia, jossa Yhdysvallat neuvottelee islamistisen tasavallan kanssa Iranin ydinohjelmasta.

Netanjahun odotetaan pitävän Yhdysvaltain vierailullaan puhe kongressin edessä, jossa hän arvostelee Yhdysvaltain Iran-politiikkaa.

Valkoinen talo on reagoinut ennakolta viriävään diplomaattiseen kriisiin varoittamalla Netanjahua paljastamasta mitään Iranin ydinohjelmaan liittyviä salaisuuksia puheensa aikana.

Yhdysvallat on pitänyt Israelin kartalla ydinohjelmaneuvotteluista.

– Näiden tietojen paljastaminen pettäisi kahden liittolaismaan välisen luottamuksen, Valkoisen talon tiedotussihteeri Josh Earnest sanoi Washingtonissa.

Netanjahun mukaan Yhdysvaltain mahdollinen ydinsopimus Iranin kanssa ”saattaisi vaarantaa Israelin olemassaolon”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)