Verkkouutiset

Videopaljastus: Venäläiskommandot kenttälounaalla Ukrainassa

Ukrainan armeija kertoi toukokuun puolivälissä pidättäneensä kaksi Venäjän erikoisjoukkojen sotilasta syvällä Itä-Ukrainassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

YouTubeen ladatulla videolla asepukuihin sonnustautuneet miehet seisovat kapealla metsätiellä keskustelemassa keskenään. Myöhemmin samat miehet syövät kenttälounasta metsässä keskustellen edelleen rennonoloisesti.

Videolla näkyy kaksi Venäjän eliittijoukkojen sotilasta, jotka Ukrainan viranomaiset pidättivät toukokuun puolivälissä. Venäläissotilaat haavoittuivat taistelussa Itä-Ukrainan Luhanskin alueella.

Video on levinnyt sosiaalisessa mediassa ja muun muassa riippumaton venäläinen televisiokanava TV Rain on uutisoinut asiasta.

Videon kohdassa 1.00 kuvaaja paljastuu kersantti Aleksander Aleksandroviksi ja kohdassa 1.58–2.00 videolla näkyy kapteeni Jevgeni Jerofejev. Verkkouutiset on kertonut heidän tarinansa tässä ja tässä.

Molemmat miehet ovat myöntäneet sekä ukrainalaisille että kansainvälisille tarkkailijoille kuuluvansa Venäjän sotilastiedustelun eli GRU:n erikoisjoukkoihin ja olleensa Ukrainassa suorittamassa tiedustelutehtävää.

Venäjä kiistää edelleen joukkojensa läsnäolon Ukrainassa. Venäjän puolustusministeriön mukaan kaksi Ukrainassa pidätettyä miestä ovat entisiä Venäjän armeijan sotilaita, jotka eivät olleet aktiivipalveluksessa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin julisti hiljattain Venäjän armeijan rauhan ajan erikoisoperaatioissa kärsimät miestappiot valtionsalaisuudeksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)