Verkkouutiset

Venäjän lähetystön tviitti kuohuttaa: julkaisi rasistisen kuvan turkkilaisista

Venäjän Britannian-suurlähetystö julkaisi Twitter-tilillään turkkilaisia halventavan kuvan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän Britannian-suurlähetystö osallistui torstai-iltana Turkin ja Venäjän väliseen kiistaan alasammutusta venäläiskoneesta Turkin ja Syyrian rajalla, kertoo The Independent.

Lähetystö julkaisi Twitter-tilillään lehden mukaan ”rasistisen kuvan”, jonka kuvatekstissä lukee: ”Ensimmäisen maailmansodan satavuotisjuhlaa kunnioittaen: mahtavaa venäläistä julistetaidetta vuodelta 1915″.

Kuvassa venäläinen sotilas istuu naureskellen pikkuruiselta turkkilaismuusikolta varastamansa rummun päällä.

Lehti arvelee vitsaillen, että venäläisille suurlähettiläille on selvästi lähetetty toimintaohjeita maiden viilentyneiden suhteiden vuoksi.

Tviitti on aiheuttanut paljon kuohuntaa sosiaalisessa mediassa. Ihmiset ovat reagoineet kuvaan julkaisemalla lisää pilakuvia muun muassa kummankin maan johtajista.

Turkkilaiset hävittäjät pudottivat venäläisen Su-24-rynnäkkökoneen Turkin ja Syyrian rajalla tiistaina. Toinen koneen piloteista menehtyi.

Turkkilaisten ja venäläisten versiot tilanteesta ovat erilaiset. Turkin mukaan kone loukkasi sen ilmatilaa ja sitä varoitettiin useita kertoja ennen ampumista. Venäjä on kiistänyt sekä väitteen ilmatilaloukkauksesta että varoituksista. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on jopa syyttänyt koneen Turkkia tarkoituksellisesta provokaatiosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)