Verkkouutiset

”Venäjän ja länsimaiden välille saattaa syttyä sota”

Saksan entisen puolustusministerin mukaan Ukrainan kriisi saattaa eskaloitua vahingossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan entinen puolustusministeri Volker Rühe varoittaa Ukrainan kriisin tahattomasta eskaloitumisesta. Hänen mukaansa Venäjän ja länsimaiden välille saattaa syttyä sota vahingossa.

– Se vaara on olemassa. Yhdelläkin provokaatiolla, virhearvioinnilla tai väärällä päätöksellä voi olla arvaamattomia ja jopa hallitsemattomia sotilaallisia seurauksia, Rühe sanoo Der Spiegelille.

Hän kertoo muistavansa erään tapauksen muutaman viikon takaa Mustallamerellä, kun venäläinen hävittäjä lähestyi yhdysvaltalaista sotalaivaa.

Rühe pitää myös Itä-Ukrainassa alasammuttua malesialaista matkustajakonetta vaarallisena esimerkkinä. Hänen mukaansa on hyvin todennäköistä, että koneen ampuivat alas Venäjä-mieliset separatistit.

– Tilanne alueella on erittäin epävakaa.

Volker Rühe, 71, toimi puolustusministerinä liittokansleri Helmut Kohlin hallituksessa vuosina 1992–1998. Rühe kuuluu Lontoossa toimivan European Leadership Networkin työryhmään, joka pyrkii poistamaan kylmän sodan vanhoja rakenteita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)