Verkkouutiset

Venäjän rahoittama vakoilukampanja mursi yli 200 Google-tiliä – hyökkäys kesti kuukausia

Hyökkäyksen kohteena on korkea-arvoisia poliitikkoja ja sotilasjohtajia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän valtion rahoittamat hakkerit ovat hyökänneet yli 200 Googlen Gmail-tiliin. Hyökkäyksen kohteiden joukossa on Kremliä kritisoineita toimittajia ja aktivisteja sekä ihmisiä, jotka ovat olleet yhteydessä Ukrainan armeijaan ja massiiviseen vakoilu- ja disinformaatiokampanjaan.

Citizen Labin tietoturva-asiantuntijat kertoivat hakkerien käyttäneen hyväkseen Googlen omia palveluita. International Business Timesin mukaan hyökkäykset havaittiin jo viime lokakuussa, mutta niiden epäillään jatkuneen useita kuukausia ennen sitä.

Vakoiluoperaatio kohdistui yli 200 Gmail-tiliin 39 maassa. Citizen Labin tutkijoiden mukaan kohteiden joukossa on muun muassa Venäjän entinen pääministeri, eurooppalaisia ja euraasialaisia hallitusten jäseniä, suurlähettiläitä, korkea-arvoisia sotilaita, energiayhtiöiden toimitusjohtajia ja kansalaisyhteiskunnan aktiiveja.

Tietoturva-asiantuntijat eivät pystyneet yhdistämään vakoiluoperaatiota mihinkään tiettyyn Venäjän valtiohallinnon osaan. Yhteys Venäjälle on kuitenkin selvä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)