Verkkouutiset

Krim liitettiin Venäjään kolme vuotta sitten – MTV: Vladimir Putin jättää juhlat väliin

Krimin liittämistä Venäjään on aiempina vuosina juhlittu Venäjällä suurieleisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjällä vietetään tänään Krimin Venäjään liittämisen vuosipäivää. Juhlallisuudet ovat kuitenkin maltillisemmat kuin aikaisempina vuosina. Asiasta uutisoi MTV.

Venäjä valtiolliset televisiokanavat näyttävät kuvia vaatimattomista väkijoukoista paraateja ja konsertteja seuraamassa. Moskovassa Krimin liittämisen vuosipäivää juhlitaan tänään konsertin ja ilotulituksen saattelemana.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei ole osallistumassa juhlallisuuksiin. Viime vuonna tähän aikaan presidentti vieraili suurieleisesti Krimillä.

Venäjä liitti Ukrainaan kuuluneen Krimin niemimaan itseensä keväällä 2014 pian sen jälkeen kun Kremlin sympatioita nauttinut presidentti Viktor Janukovich oli syösty vallasta Ukrainassa. Tapahtumia seurasi väkivaltaisten mielenosoitusten sarja.

Krimillä järjestettiin kansanäänestys Venäjään liittymisestä keväällä 2014. Venäjä-mielinen enemmistö voitti äänestyksen. Äänestystä pidettiin monin tavoin vilpillisenä, sillä äänestyslipuissa ei käytännössä ollut Ukrainan osana säilymistä edes vaihtoehtona.

Länsimaissa Krimin liittäminen Venäjään on pitkälti tuomittu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)