Verkkouutiset

Yhdysvaltojen presidentinvaihdos herättää pelkoa Ukrainassa

Ukrainan hallitus pelkää menettävänsä Yhdysvaltojen tuen, josta se on päässyt nauttimaan nykyhallinnon aikana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltojen entinen Venäjän suurlähettiläs Michael McFaul sanoi sen heti, kun Donald Trumpin valinta vahvistui. Hän sanoi, että ”vaalituloksen suurin häviäjä on Ukraina”.

Barack Obaman hallinto oli jo lopettanut aseiden toimittamisen Ukrainalle mutta tuki maata taloudellisesti ja asetti pakotteita Venäjälle protestiksi Ukrainan sotaa vastaan.

Ukrainan presidentti Petro Porošenkoa on syytetty siitä, että hän harjoittaa aivan samanlaista korruptoitunutta politiikkaa, kuin edeltäjänsä, mutta demokratian julkisivun takana.

Mikheil Saakašvili, Georgian entinen presidentti ja entinen Ukrainan Odessan alueen kuvernööri, kertoi The Guardianille, että myös Obaman hallinnon jäsenet puhuivat yksityisesti hyvin kriittisesti Ukrainasta, mutta toisaalta olivat valmiita sulkemaan silmänsä Ukrainan hallinnon korruptiolta.

Saakašvili erosi hiljattain kuvernöörin virastaan ja on sen jälkeen arvostellut voimakkaasti Ukrainan johtoa.

Saakašvili toimi monta kertaa Donald Trumpin isäntänä hänen vieraillessaan maassa. Saakasvili kertoo, että keskusteli paljon Trumpin kanssa vierailujen aikana, eikä havainnut koskaan erityistä kunnioitusta Venäjää kohtaan.

– Mielestäni hän vähän ylenkatsoi heitä. Hän sanoi ne asiat Putinista, koska hänen mielestään Vladimir Putin on menestyjä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)