Verkkouutiset

”Liitymme Venäjään eikä meitä pysäytä kukaan”

Poliisi ja turvallisuuspalvelu perääntyvät Itä-Ukrainassa aseellisten ryhmien kaapatessa vallan itselleen, kertoo Der Spiegel.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Palaamme nyt kotiin Venäjälle eikä kukaan pysty pysäyttämään meitä, Venäjä-mielinen separatisti huutaa mikrofoniin Luhanskissa Ukrainan turvallisuuspalvelun vallatun rakennuksen edessä.

Lehden mukaan Itä-Ukrainassa sijaitsevassa Luhanskin kaupungissa Venäjä-mieliset separatistit ovat pystyttäneet barrikadeja Ukrainan turvallisuuspalvelun vallatun rakennuksen eteen.

Venäjä-mieliset julistivat kaksi viikkoa sitten Donetskin alueen itsenäiseksi ”Donetskin kansantasavallaksi”. Separatistit eivät ole kohdanneet sen jälkeen suurempaa vastarintaa.

Ukrainan virkaatekevä hallitus ilmoitti keskiviikkona aselevon olevan ohi. Se sanoi lopettavansa Itä-Ukrainan venäjänmielisten toiminnan tulevien päivien aikana. Ukrainan presidentti Oleksandr Turtšynov sopi aselevosta pääsiäisen alla oppositiojohtajien kanssa.

Ukrainan hallituksen yritys kukistaa voimatoimin Itä-Ukrainassa vellova Venäjän-mielisten kapina viime viikolla ei onnistunut.

Kapinalliset ottivat haltuunsa ainakin yhdeksän hallituksen panssaroitua miehistönkuljetusvaunua Slovjanskissa ja Kramatorskissa. Lisäksi maaseudun kyläläiset onnistuivat Tsjolkinossa tukkimaan maahanlaskujoukkojen panssariosastolta tien ja pakottamaan sen keskeyttämään operaationsa.

Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on luovuttanut rakennuksiaan separatisteille Luhanskissa ja muissa kaupungeissa ilman suurempaa vastarintaa. Lehden mukaan poliisi ei ole ollut näkyvästi esillä muutamia teillä olevia tarkistuspisteitä lukuun ottamatta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)