Verkkouutiset

Rankat K18-kuvat kertovat Debaltseven helvetistä

Taistelut jatkuivat tulitaukosopimuksesta huolimatta kiivaina Debaltseven kaupungista Itä-Ukrainassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Buzzfeed Newsin valokuvaaja Max Adeev seurasi Itä-Ukrainan tapahtumia Logvinoven kaupungissa Venäjä-mielisten separatistien mukana muutama päivä ennen separatistien etenemistä Debaltsevessa. Logvinove sijaitsee aivan Debaltseven vieressä.

Max Adeevin kuvat ovat erittäin rajuja ja näyttävät, millaista paikan päällä todella on. Kaikki kuvat eivät sovellu herkimmille.

Taistelut Debaltsevesta ovat tulitaukosopimuksesta huolimatta jatkuneet kiivaina. Tiistai-iltana separatistit väittivät saaneensa hallintaansa yli 80 prosenttia kaupungista.

Separatistit ovat pääosin paikallisia vapaaehtoistaistelijoita. Heidän komentajansa ovat kuitenkin venäläisiä samoin kuin miehet, jotka toimittavat heille panssarivaunuja ja tykistöä.

”Me päästimme heidät poistumaan kerran, ja nyt he tulivat takaisin taistelemaan meitä vastaan. Me käskimme heitä antautumaan Debaltsevessa, mutta he eivät tehneet niin. Nyt emme aio päästä ketään pois”, sanoo komppanian venäläiskomentaja Sergei.

Tulitauko astui voimaan Ukrainassa sunnuntain vastaisena yönä, mutta se on rakoillut. Kaupunki on tärkeä rautateiden solmukohta Donetskin ja Luhanskin välillä. Ne ovat kummatkin separatistien hallussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)