Verkkouutiset

Näin sota tuhosi Ukrainan suositun lomakohteen – katso video

Ukrainan hallituksen joukkojen ja Venäjä-mielisten separatistien välinen rintamalinja kulkee Shyrokynen kylän läpi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Shyrokynen kylä sijaitsee lähellä strategisesti tärkeää Mariupolin satamaa. Mariupol on Ukrainan hallituksen joukkojen hallinnassa.

Hallituksen joukkojen ja Venäjä-mielisten separatistien välinen rintamalinja kulkee Shyrokynen kylän läpi. Shyrokynessa on taisteltu säännöllisesti Minskissä helmikuussa sovitusta tulitauosta huolimatta.

Shyrokyne sijaitsee Asovanmeren rannalla. Turistit vuokrasivat kylän taloja loma-asunnoiksi ennen sotatoimien alkamista Itä-Ukrainassa.

Hromadske.TV:n kuvausryhmän Shyrokynessä kuvaama video näyttää, kuinka talot ovat raunioituneet taisteluiden seurauksena ja rannat ovat muuttuneet miinakentiksi.

Kuvausryhmä liikkui kylässä vapaaehtoisista koostuvan Azov-pataljoonan taistelijoiden opastuksella. Pataljoona taistelee Ukrainan hallituksen joukkojen rinnalla Venäjän tukemia Itä-Ukrainan separatisteja vastaan.

Azov-pataljoonan taistelijat ovat kaivautuneet asemiin Shyrokynen rinteelle, josta he pystyvät tarkkailemaan koko kylää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)