Verkkouutiset

Ranskalaismies sotii Venäjän puolesta Donetskissa – ”tältä Pariisin pitäisi näyttää”

Itä-Ukrainan konfliktin jatkuessa ulkomaalaistaistelijoita liittyy Venäjä-mielistenkin separatistien riveihin Donetskin ”kansantasavallassa” taistellakseen Ukrainan hallituksen joukkoja vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

VICE News tapasi Itä-Ukrainan Donetskissa Venäjä-mielisten separatistien riveissä taistelevia vapaaehtoisia Espanjasta, Brasiliasta, Serbiasta ja Ranskasta.

– Taistelen täällä, koska Donetskin ”kansantasavalta” on täydellinen esimerkki siitä, mitä haluan nähdä Ranskassa, sanoo oheisella videolla ranskalainen Guillaume, joka kannattaa Ranskan äärioikeistolaista Kansallista rintamaa.

– Haluan, että Ranska ja erityisesti Pariisi näyttävät samalta kuin Donetsk tällä hetkellä.

Guillaume kuvailee Donetskia puhtaaksi ja sen asukkaita normaaleiksi ihmisiksi, joilla on perinteitä ja jotka kunnioittavat isänmaallisia arvoja.

– Me olemme kristittyjä emmekä koskaan sotisi siviilejä vastaan. Olemme täällä suojellaksemme ihmisiä. Ongelma on siinä, että täällä on siviilejä. Joskus ei ole valinnanvaraa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)