Verkkouutiset

Ukraina odottaa Venäjän hyökkäystä Mariupoliin – ”milloin vain”

Ukrainan ulkoministeri pelkää taisteluiden laajenevan Itä-Ukrainassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Taistelut Ukrainan hallituksen joukkojen ja Venäjän tukemien Itä-Ukrainan separatistien välillä ovat jatkuneet Itä-Ukrainassa, vaikka Valko-Venäjän Minskissä helmikuussa sovittu tulitaukosopimus on voimassa.

Kuolonuhreja raportoidaan lähes päivittäin. Kiivaimpia taisteluita on käyty Mariupolin kaupungin itäpuolella, Donetskin lentokentän tuntumassa ja Luhanskin alueella.

Ukrainan ulkoministeri Pavlo Klimkinin mukaan separatistit rakentavat jatkuvasti huoltotukikohtia ja koulutusleirejä Donbassin alueella (Donetskin ja Luhanskin alueet).

– Ukrainan alueella on tuhansia venäläissotilaita. Pidätimme heistä kaksi pari päivää sitten. Venäläiset yrittivät murhata sotilaat sen jälkeen, kun olimme vanginneet heidät, sanoo Die Weltin haastattelema Pavlo Klimkin.

Klimkin kertoo Mariupolin kaupungin olevan strategisesti tärkeä kohde separatisteille, koska kaupungista käsin voi turvata maayhteyden Venäjän itseensä liittämälle Krimille. Mariupol on Ukrainan hallituksen joukkojen hallussa.

– Me varaudumme joka päivä hyökkäykseen, joka saattaa tapahtua milloin vain, mutta ukrainalaisjoukot ovat valmiina.

– Mariupolin väestö Ukraina-mielistä. He ovat rohkeita ja se on vaikuttavaa. Mutta kyse ei ole ainoastaan Mariupolista. Eri puolella Donbassin aluetta on olemassa vaara, että väkivalta leviää laajemmalle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)