Verkkouutiset

USA vaatii jälleen Venäjää vapauttamaan siepatun virolaispoliisin

Yhdysvallat on pyytänyt Venäjää vapauttamaan sieppaamansa Viron turvallisuuspoliisi Eston Kohverin. Kohver siepattiin viime vuoden syyskuussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pyynnön esitti Yhdysvaltojen suurlähettiläs Daniel Brooks Baer lausunnossaan Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjille.

– Yhdeksän kuukautta on kulunut siitä, kun Venäjän valtion turvallisuuspalvelu (FSB) sieppasi virolaisen suojelupoliisin Viron alueelta. Sieppaus ja vangitsemisen jatkuminen herättää huolta siitä, miten Venäjä noudattaa kansainvälistä oikeutta.

Suurlähettiläs ilmaisi huolensa myös siitä, että oikeudenkäynti, jossa Eston Kohverin tutkintavankeutta jatkettiin 8. elokuuta saakka, ei ollut yleisölle avoin, eikä sinne päässyt edes Viron konsuli, kertoo news.err.ee -sivusto.

– Vaadimme jälleen Venäjän federaatiota vapauttamaan Kohverin ja palauttamaan hänet turvallisesti Viroon, USA:n edustaja sanoi.

Venäjä on syyttänyt Kohveria, salakuljetuksesta, vakoilusta ja laittomasta rajanylityksestä. Venäjän turvallisuuspalvelu sieppasi hänet Viron ja Venäjän rajalta 5. syyskuuta viime vuonna.

Viron mukaan Kohver oli virkatehtävissä keräämässä tietoja Viron ja Venäjän välillä, mihin mahdollisesti oli sekaantunut FSB:n jäseniä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)