Trumpin tölväisy sittenkin iso virhe? Muutama tärppi vaali-illalle

Jatkuuko Sandersin nousu ja kuka on republikaanien kakkonen? Siinä kysymyksiä lauantain esivaaliin.

  • LKS 20151103 NEW YORK, NY - NOVEMBER 03: Republican presidential candidate Donald Trump speaks at a news conference before a public signing for his new book "Crippled America: How to Make America Great Again," at the Trump Tower Atrium on November 3, 2015 in New York City. According to a new poll, Ben Carson, the retired neurosurgeon, has pulled ahead of Trump with 29% of Republican primary voters. LEHTIKUVA / Spencer Platt / Getty Images / AFP

    ()

Yhdysvalloissa valmistaudutaan kahden osavaltion vaaleihin. Demokraatit Hillary Clinton ja Bernie Sanders taistelevat tasaväkisesti Nevadassa. Mukaan on vedetty jo Barack Obama, jonka mielistelystä Sanders syytti Clintonia.

Republikaanit ottavat mittaa toisistaan Etelä-Carolinassa, jossa Donald Trump on pitänyt vakaasti ykköspaikkaa gallupeissa. CNN:n mukaan Trump saattaa kuitenkin löytää edestään lausunnon, jossa hän arvosteli George W. Bushia sotkeutumisesta Irakin sotaan. Trumpin mukaan USA on epävakauttanut toimillaan Lähi-Itää. CNN:n mukaan lausunto ei saanut vastakaikua Etelä-Carolinen vaalitilaisuudessa,

CNN kehottaa tarkkailemaan lauantai-illan vaalitapahtumia muutamasta näkökulmasta,

1. Kuinka kuuma on Bernie Sanders? Nevadan pitäisi mennä kohtuullisen selvästi Clintonille, mutta jos nousussa ollut Sanders pääsee edes lähelle, hän voi saada nosteelleen vielä turbovaihteen.

2. Kuka on republikaanien toiseksi paras Trumpin jälkeen, eli onko puolue-eliitin ehdokas lopulta Ted Cruz vaiko Marco Rubio?

3. Tuleeko Trump kärsimään lausunnostaan, joka koski Irakin sotaa?

4. Miten käy Jeb Bushin, joka on satsannut tähän osavaltioon rankasti, ja tuloksen pitäisi olla kohtuullinen. Joutuuko hän kuitenkin pettymään ja jättämään pian pelin?

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.