Brysselin terrorin heijastuma - USA ei luota presidenttiehdokkaisiinsa

Clintoniin luotetaan Trumpia enemmän.

  • LKS 20160320 - NEW YORK, NY - MARCH 19: People take part in a protest against Republican presidential candidate Donald Trump, on March 19, 2016 in New York City. People protest against Trump's policies which threaten the Immigration system and many of the Latino, Black, LGBT, Muslim, and other communities. LEHTIKUVA / Eduardo Munoz Alvarez / Getty Images / AFP

    Donald Trumpiin ei luoteta kriisinhoitajana.

    ()

Amerikkalaiset epäilevät maan presidenttiehdokkaiden kykyä ratkoa kansainvälisiä kriisejä.

Huffington Postin Brysselin terrori-iskun jälkeen tekemä mittaus osoittaa, että yksikään presidenttiehdokas ei saa kansan luottamusta, kun kysytään taitoa ratkoa kansainvälisiä kriisejä.

Parhaiten pärjää demokraattien Hillary Clinton, jonka kykyihin luottaa vajaat 40 prosenttia vastaajista, mutta toisaalta epäileväisiä on enemmän, noin 50 prosenttia vastaajista.

Republikaanien ykköseen Donald Trumpiin luottaa 27 prosenttia, kun taas epäileviä on 62 prosenttia. Ted Cruzin luottamusluvut ovat 26 kyllä, 50 prosenttia ei.

Tutkimuksen mukaan Republikaanien kannattajat haluaisivat demokraatteja merkittävästi enemmän, että ääri-islamismista puhuttaisiin suoraan ja jyrkästi. Tätä metodia Donald Trump on käyttänyt kampanjassaan.

Kun Trump ja Clinton laitetaan vastakkain mitattaessa luottamusta kansainvälisten kriisien hoitoon Clinton vie paritaistelun prosentein 46–34.

Vastaajista 69 prosenttia kertoo jollain tasolla pelkäävänsä nykyistä maailmanpoliittista tilannetta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.