Verkkouutiset

ISIS:n tappolennokit ovat oppineet tarkoiksi – USA jakaa häirintälaitteita sotilailleen

Isisin lennokki-iskujen määrä Irakissa on lisääntynyt.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain asevoimilla on uusi ase Isisin tarkoiksi oppineita miehittämättömiä lennokkeja vastaan. Kyseinen ase häiritsee lennokin ja sitä etäältä ohjaavan henkilön välillä kulkevia radioaaltoja, kertoo CBS News.

Isisillä on käytössään kauko-ohjattavia lennokkeja. Jihadistien propagandavideot näyttävät, kuinka lennokit pudottavat kuolettavalla tarkkuudella räjähteitä irakilaisjoukkojen niskaan.

Isisn kerrotaan käyttäneen lennokkeja jo jonkin aikaa. Osa lennokeista on kehittyneitä. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

Jihadistit ovat käyttäneet lennokkeja muun muassa autopommien ohjaamiseen irakilaisjoukkojen asemiin Mosulissa.

Liittovaltion poliisijoukkojen sanotaan olevan koko ajan varuillaan.

Poliisijoukkojen komentajan, kenraali Ali al Lamin mukaan amerikkalaiset eivät ole toistaiseksi luovuttaneet uusia aseita hänen joukoilleen.

– Toivomme saavamme niitä tietenkin, al Lami sanoo.

Mosulin vapautusoperaatio alkoi viime lokakuun puolivälissä. Itä-Mosul on nyt Irakin joukkojen hallussa. Hyökkäys Tigris-joen länsipuolella sijaitsevaan osaan Mosulia alkoi viime sunnuntaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)