Verkkouutiset

Yhdysvallat taivuttelee EU:ta lisäämään Venäjä-pakotteita

"Jos Venäjä jatkaa tällä tiellä, se on valtava virhe."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama aikoo tänään perjantaina taivutella EU-maita lisäämään pakotteitaan Venäjää kohtaan. Yhdysvallat on jarrutellut lisäpakotteiden asettamista, koska EU-maat ovat olleet erimielisiä omasta linjastaan, kertoo brittilehti Guardian. Yhdysvallat on valmis toimimaan myös ilman EU:ta.

Obama keskustelee Ukrainan tilanteesta puhelimitse neljän EU-johtajan kanssa: Britannian pääministeri David Cameronin, Saksan liittokansleri Angela Merkelin, Ranskan presidentti Francois Hollanden ja Italian pääministeri Matteo Renzin.

Yhdysvaltain mukaan Venäjä ei ole pitänyt omaa osuuttaan viimeviikkoisesta sopimuksesta, jossa Yhdysvallat, EU, Ukraina ja Venäjä sopivat jännitteiden lieventämisestä Ukrainassa.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry kommentoi asiaa vähän sen jälkeen, kun Venäjä aloitti isot sotaharjoitukset Ukrainan itärajan tuntumassa. Kerryn mukaan Yhdysvaltain ja Ukrainan tiedustelu on myös osoittanut, että Venäjä ohjaa Itä-Ukrainassa toimivien hallituksenvastaisten separatistien toimintaa.

– Jos Venäjä jatkaa tällä tiellä, se on valtava virhe, kallis virhe, sanoi Kerry torstaina.

Hän ei kertonut, millaisia lisäpakotteita Venäjää vastaan Yhdysvallat suunnittelee, mutta ”maailma näkee, että tämä tulee kalliiksi Venäjälle”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)